NAC-supporters gaan in de Beatrixstraat op de foto in nieuw wit shirt
NAC-supporters gaan in de Beatrixstraat op de foto in nieuw wit shirt Foto: Bregje Kop

Say cheese; NAC-fans gaan op de foto in historisch wit uit-shirt

Door: Bregje Kop NAC

BREDA - Zo'n dertig enthousiaste NAC-fans verzamelden zich zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur in de Beatrixstraat. Gezamenlijk gingen zij op de foto in het nieuwe witte uit-shirt van NAC. 

Bredanaar Hans van Nijnatten was bij de lancering van het nieuwe witte uit-shirt van NAC meteen fan. En hij bleek niet de enige. "Het shirt loopt harder dan de thuis-shirts", liet NAC-woordvoerder Jasper Saeijs eerder al aan BredaVandaag weten. 

De NAC-supporter benaderde fotograaf Peter Visser, die onder meer voor BredaVandaag NAC volgt. "Die was meteen enthousiast." Het Facebook-evenement 'Op de foto in je witte NAC shirt!' was geboren. Zo'n zesentwintig mensen gaven aan 18 augustus om 16.00 uur in de Beatrixstraat op de foto te gaan met hun witte NAC-shirt. 

Aanwezigen konden zaterdagmiddag kans maken op één van de vijf NAC-menu's aangeboden door Cafetaria Schraven en één van de twee
entreebewijzen voor een avondje Bier en Ballen. Zij konden dit winnen door het vangen van een wc-rol die organisator Hans van Nijnatten het publiek in gooide. 

Historische verwijzing
Ontwerper Stef Goedhart ziet heel de actie met een grote glimlach aan. Het heeft voor het derde jaar de NAC-shirts ontworpen. In zijn ontwerpen zit altijd een historische verwijzing. "Ik had al een tijdje een foto in mijn archief van NAC uit de jaren 60." Het witte NAC shirt is een verwijzing naar een historisch NAC-tricot, gebaseerd op het tenue uit de jaren '60: wit met een horizontale geel-zwarte baan

Afbeelding