Foto: NAC

NAC haalt met Dorian Dervite zijn centrale verdediger binnen

  NAC

BREDA - NAC heeft zijn gewenste centrale verdediger binnen. De 30-jarige Fransman Dorian Dervite wordt de rest van het seizoen gehuurd van het Belgische Charleroi. Dervite zal er vrijdag in het degradatieduel tegen De Graafschap nog niet bij zijn. Hij sluit pas zaterdag aan bij de ploeg van Mitchell van der Gaag.


De Fransman begon zijn loopbaan bij Lille en werd op 18-jarige leeftijd opgepikt door de jeugdacademy van Tottenham Hotspur. Mede door een blessure kwam het niet tot een doorbraak bij de ploeg, waarna hij in het seizoen 2008/2009 werd uitgeleend aan Southend United.

Na een korte terugkeer bij Tottenham en een avontuur bij het Spaanse Villarreal keerde hij in 2012 terug in Londen, maar nu bij Charlton Athletic. In twee seizoenen speelde Dervite daar 70 wedstrijden in de Championship en dwong hij met zijn spel een transfer naar Bolton Wanderers af. Ook The Trotters maakten veelvuldig gebruik van de verdediger, waar hij in vier seizoenen 87 wedstrijden speelde.

Afgelopen zomer verliet hij Engeland voor het Belgische Charleroi. Nu maakt de Fransman tijdelijk de overstap naar NAC om in Breda met zijn ervaring bij te dragen aan de strijd om rechtstreekse handhaving. Volgens Dervite stond zijn zaakwaarnemer afgelopen zomer al in contact met NAC, maar kwam het toen niet tot een overgang.