Foto: Peter Visser

Mitchell van der Gaag per direct weg bij NAC

  NAC

BREDA - Mitchell van der Gaag is niet langer trainer van NAC. De club en de trainer zijn maandag samen overeengekomen om het nog tot en met het seizoen 2020 doorlopende contract met onmiddellijke ingang te ontbinden


NAC bungelt troosteloos onderaan de Eredivisie met 17 punten uit 26 wedstrijden en directe degradatie lijkt een kwestie van tijd. In een wedstrijd waarvan iedereen hoopte op de langverwachte ommekeer, liep NAC zaterdag tegen een kansloze 0-4 nederlaag aan tegen FC Utrecht.

Van der Gaag trad aan het begin van dit seizoen aan als opvolger van Stijn Vreven. Eerder in het seizoen werd onder andere al technisch directeur Hans Smulders ontslagen. Algemeen directeur Justin Goetzee toonde zich solidair met hem en vertrok ook. Het vertrek van de 47-jarige oefenmeester is het volgende hoofdstuk in het rampseizoen dat NAC doormaakt. 

In een verklaring op de website van NAC zegt Van der Gaag dat hij afgelopen zomer met bepaalde doelen en ambities naar NAC kwam. "Het trainerschap is een resultaatgericht beroep en als je op dit moment naar de stand en de prestaties kijkt, dan voel ik me daar als hoofdtrainer verantwoordelijk voor. In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken en daarin ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen. Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien." Hij bedankt NAC voor de kans die hij geboden heeft gekregen en wenst de club alle succes in de toekomst.

NAC neemt op zeer korte termijn een beslissing over een nieuwe invulling voor de resterende wedstrijden van dit seizoen. Tot die tijd is de dagelijkse leiding van de selectie in handen van de huidige assistent-trainers, onder wie oud-speler Rob Penders.