Jean Paul van Hecke.
Jean Paul van Hecke. (NAC Breda)

NAC legt talent Jean Paul van Hecke vast

  NAC

BREDA - De 18-jarige Jan Paul van Hecke (18) heeft dinsdagochtend zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2022 verbindt aan NAC. Daarmee legt de club opnieuw een van haar veelbelovende talenten uit de jeugdopleiding vast.


De geboren en getogen Zeeuw - Van Hecke is afkomstig uit Arnemuiden - is momenteel bezig aan zijn eerste jaar bij NAC. De centrale verdediger kwam vorig jaar zomer over van het Zeeuwse Goes, waar hij op 17-jarige leeftijd indruk maakte in het eerste elftal van de plaatselijke vv, dat momenteel uitkomt in de Derde Divisie.

Van Hecke begon het huidige seizoen in NAC onder-19, maar maakte al snel indruk op de technische leiding. Hij kwam steeds vaker in actie bij Jong NAC en traint sinds kort mee in Zundert met het eerste elftal. Vorige week maakte hij zijn officieuze debuut voor NAC 1 tijdens een oefenwedstrijd in Antwerpen tegen Royal Antwerp. Daar stond hij in het hart van de Bredase defensie samen met een andere Zeeuw, Daan Klomp.

Voor Van Hecke is het tekenen van zijn eerste profcontract een droom die uitkomt. "Ik ben er heel erg blij mee dat de club mij deze kans geeft. Een paar jaar geleden had ik niet verwacht om nog profvoetballer te worden. Ik hoopte het wel altijd en heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt. Dan is het alleen maar mooi dat ik nu deze kans krijg. Hopelijk mag ik dit seizoen nog minuten maken en kan ik mij volgend seizoen verder ontwikkelen."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief