Foto: Peter Visser

Een laatste Houdoe en Bedankt voor een waardeloze ploeg

  NAC

BREDA - Niet heel boos, een beetje cynisch en met ongeveer vijfduizend man minder dan normaal waren de NAC-supporters woensdagavond naar het Rat Verlegh Stadion gekomen om afscheid te nemen van de Eredivisie. 


Ruud Brood koos ervoor, tegen de wens van het publiek in, om met de vertrouwde spelers  te beginnen. De mannen die dit NAC naar de Keuken Kampioen Divisie hebben laten afzakken, moesten zich dus verantwoorden voor eigen publiek. De supporters waren gekomen uit plichtsbesef en omdat ze van de club houden. Dat ze met deze selectie niks hadden werd maar weer eens bevestigd toen de spelers het veld opkwamen: drie mensen klapten. 

De wedstrijd tegen PEC Zwolle was bijzaak en beide ploegen speelden helemaal nergens meer voor. Er gebeurde niks en mensen reageerden niet op wat er op het veld gebeurde. Het duurde voor het gevoel twee keer zo lang voordat het rustsignaal had geklonken. 

De rustactiviteit zorgde voor het vermaak. Een paar jeugdspelers mochten de bal op de lat mikken en werden bijna kampioen van een kinderprogramma. Na de thee was het nog 45 minuten uitzitten voor de supporters. 

Een kwartier voor tijd lieten de supporters van zich horen en dat ging door tot het laatste fluitsignaal. Toen klonk een massaal 'Houdoe en Bedankt' van de tribune. Een afscheid voor een groep spelers waarvan ze zeker de helft nooit meer in een NAC-shirt hoeven te zien. Op naar de Keuken Kampioen Divisie.