De broers Ilic worden dit seizoen gehuurd van Manchester City.
De broers Ilic worden dit seizoen gehuurd van Manchester City. (Foto: NAC Media)

Kudimbana en broers Ilic kiezen komend seizoen voor geel-zwart avontuur

  NAC

BREDA - De Belgische Boris Kudimbana heeft een eenjarig contract, met de optie op nog een jaar, getekend bij NAC. Dat maakt NAC Breda vrijdag bekend. De 23-jarige aanvaller kwam aan het begin van de voorbereiding binnen als stagespeler. Hij kreeg de kans om zich te bewijzen en een contract af te dwingen. 


De afgelopen periode is de Belg met Congoleense roots medisch gekeurd. Ook is het papierwerk op orde gemaakt. Vrijdagochtend zette hij een krabbel on het eenjarig contract met optie op nog een jaar. Voorheen was hij kort actief bij de Belgische amateurclub KSV Temse. Zijn opleiding deed hij bij Club Brugge. De afgelopen jaren deed hij een stap terug om zich te focussen op zijn opleiding. In die periode kwam hij uit voor amateurclubs Woluwe Zaventem, FC Pepingen-Halle en KSV Temse. Kudimbana speelde in voorbereiding vijf wedstrijden. Daarin scoorde hij negen keer en gaf hij twee assists. 

Gedurende zijn stage heeft hij mede dankzij zijn enorme werklust en enthousiasme een goede indruk achter gelaten. Zowel op de training, als in de wedstrijden die hij gespeeld heeft", aldus technisch directeur Tom van den Abbeele tegen NAC.nl. "Het is een type speler die wij nog niet in de selectie hebben. Hij is heel groot, sterk, doelgericht en efficiënt, waardoor hij het de verdediging van de tegenpartij moeilijk kan maken. Het is in eerste instantie een jongen voor de breedte van de kern, die het spel zou kunnen openbreken wanneer het op slot zit." 

Boris Kudimbana is blij met de kans die hij heeft gekregen en is dankbaar voor zijn contract. "Het is een teken dat ze in mij geloven. Eigenlijk begint het nu pas, want ik moet laten zien dat ik het contract ook in de reguliere competitie waard ben. Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen en mee kan helpen om NAC terug te brengen naar het hoogste niveau. De manier waarop ik in Breda ontvangen ben, ook door de supporters, is voor mij al een motivatie op zich om veel strijd te leveren."

Broers Ilic
De broers Luka en Ivan Ilic worden dit seizoen gehuurd van Manchester City. Dat maakt NAC vrijdagmiddag bekend. Het papierwerk is inmiddels afgerond waardoor de twee spelers meteen speelgerechtigd zijn. De 20-jarige Luka maakte afgelopen seizoen al onderdeel uit van de Bredase selectie. Hij plakt er nog een seizoen aan vast. Vorig seizoen kampte Luka met blessuretijd. De middenvelder kwam in zestien eredivisieduels uit, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. 

De twee jaar jongere Ivan kiest dit seizoen ook voor geel-zwart. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor FK Zemun. De achttienjarige middenvelder kwam in de Servische Eerste Divisionist in zestien wedstrijden uit.