Technisch directeur Tom van Abbeele is blij met de komst van de Spanjaard.
Technisch directeur Tom van Abbeele is blij met de komst van de Spanjaard. (Foto: NAC Media)

Selectie NAC voor twee jaar aangevuld met Spaanse linksback Javier Noblejas

  NAC

BREDA - NAC Breda is op het moment druk bezig met contracten afsluiten met spelers. Gisteren aan het eind van de middag tekende Javier Noblejas voor twee jaar bij de club. De 26-jarige linksback komt transfervrij over van Sporting Gijón. Hij sluit vanaf vandaag aan bij de selectie. De afgelopen week werden er ook al contracten afgesloten met Kumdimbana, de broers Ilic en doelman Kramer. 


Francisco Javier Garcia-Noblejas Hernanz, de volledige naam van de speler, is geboren in Madrid. Zijn jeugdopleiding doorliep hij bij Real Madrid, waarna hij in 2011 debuteerde in het tweede elftal van de Koninklijke. Naast Real Madrid B kwam de linksback de afgelopen jaren uit voor verschillende clubs op het tweede en derde niveau van Spanje. Afgelopen seizoen speelde hij voor Sporting Gijón. 

Avontuur
Het is voor Javier de eerste club buiten Spanje. Tegen NAC.nl vertelt hij dit te zien als een mooie persoonlijke uitdaging. "Ik heb altijd opengestaan voor een buitenlands avontuur, vandaar dat ik direct in ben gegaan op de interesse van NAC. Toen ik vervolgens in gesprek ging en een beter beeld kreeg van de club, was de keuze snel gemaakt." 

Ook technisch directeur Tom van den Abbeele is blij met de komst van de Spanjaard. "Om het seizoen zonder kleerscheuren door te komen, is het van belang dat de selectie breed genoeg is. Met het contracteren van Javi hebben we de linksbackpositie nu ook dubbel bezet. Het is een polyvalente voetballer die is opgeleid als linksback, maar ook in het centrum van de verdediging of zelfs een linie hoger kan spelen aan de linkerkant. Hij is technisch vaardig, voetbalt altijd met een idee en is tactisch behoorlijk onderlegd. Fysiek heeft hij het in zich om de hele flank te bestrijken."

Contracten
Gisterochtend heeft Chiel Kramer zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract als tweede doelman bij NAC Breda. De 27-jarige keeper komt vanuit Almere City. Vrijdag werd bekend dat Kudimbana en de broers Ilic de Bredase selectie zullen versterken. De Belgische Boris Kudimbana heeft een eenjarig contract, met de optie op nog een jaar, getekend bij NAC. De 23-jarige aanvaller kwam aan het begin van de voorbereiding binnen als stagespeler. Hij kreeg de kans om zich te bewijzen en een contract af te dwingen. De broers Luka en Ivan Ilic worden dit seizoen gehuurd van Manchester City. De 20-jarige middenvelder Luka maakte afgelopen seizoen al onderdeel uit van de Bredase selectie. Hij plakt er nog een seizoen aan vast. De twee jaar jongere Ivan kiest dit seizoen ook voor geel-zwart. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor FK Zemun. 

Eerste wedstrijd
Aankomende vrijdag speelt NAC de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie uit tegen FC Dordrecht. Vandaag werkt bekend dat Martin Pérez door de KNVB aangesteld is als scheidsrechter voor de wedstrijd. Pérez zal in Dordrecht worden geassisteerd door Rob van de Ven en Erik Koopman. Bilal Sahiner is de vierde official. Het eerste vrijdagavondje in het Rat Verlegh Stadion is op 16 augustus tegen Helmond Sport.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief