De wedstrijd tegen FC Dordrecht werd niet uitgezonden.
De wedstrijd tegen FC Dordrecht werd niet uitgezonden. (Foto: Peter Visser)

Fox Sports gaat NAC niet extra uitzenden: 'waarschijnlijk regelmatig te zien'

  NAC

BREDA - Het lijkt erop dat ondanks de ludieke actie van Boerke Verschuren NAC op het schakelkanaal te zien blijft. Fox Sports vindt het enthousiasme en de loyaliteit van de NAC-supporters fantastisch om te zien. Toch zullen ze genoegen moeten nemen met dat NAC 'waarschijnlijk regelmatig te zien zal zijn'. 


Een woordvoerder van Fox Sports laat weten begrip te hebben voor het initiatief van Boerke Verschuren, maar ook rekening te houden met de andere clubs en supporters. Daarom blijft het zo dat op vrijdag het schakelprogramma wordt uitgezonden. Daarin kunnen fans van Keuken Kampioen Divisie-clubs alle doelpunten en hoogtepunten van hun favoriete club voorbij zien komen. Daarnaast wordt er een Eredivisiewedstrijd en een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd live en integraal uitgezonden. 

De wedstrijden van NAC zullen volgens de woordvoerder waarschijnlijk regelmatig te zien zijn. "In de Keuken Kampioen Divisie spelen meerdere mooie clubs en de fans in bijvoorbeeld Doetinchem, Deventer, Rotterdam en Leeuwarden hopen ook de hele wedstrijd van hun club te zien. Het is niet altijd makkelijk, zeker voor clubs die vanuit de Eredivisie anders gewend zijn, maar we proberen af te wegen met welk duel we de meeste kijkers een plezier doen. Daarbij spelen verschillende aspecten een rol, waaronder bijvoorbeeld de ranglijst en de entourage."

De zender heeft besloten om aankomende vrijdag de wedstrijd tegen Helmond Sport wél uit te zenden. Afgelopen vrijdag was dat niet het geval. Toen werd de wedstrijd tegen FC Dordrecht niet uitgezonden. Daarop besloot Boerke verschuren de actie 'Elke wedstrijd van NAC live kijken op de redactie van Fox Sports' op te zetten. Veel Bredanaren zagen wel heil in de actie. Vanochtend meldde al 1500 Bredanaars zich aan om mee naar de studio's van Fox Sports in Amsterdam te gaan.