Aanvaller Othmane Boussaid.
Aanvaller Othmane Boussaid. (Foto: NAC PR)

NAC huurt aanvaller Othmane Boussaid voor een jaar van FC Utrecht

  NAC

BREDA - Othmane Boussaid is per direct toegevoegd aan de selectie van NAC Breda. Dat is vandaag bekend gemaakt. De 19-jarige aanvaller komt op huurbasis over van FC Utrecht. Hij blijft tot het einde van het seizoen. 


Boussaid speelde in de jeugdopleiding van Lierse SK, waar hij in mei 2017 zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Hij speelde uiteindelijk zeventien wedstrijden. Aan het einde van seizoen 2017/2018 maakt hij de overstap naar FC Utrecht. Daar kwam de aanvaller afgelopen seizoen in zeventien Eredivisiewedstrijden in actie voor het eerste elftal. Daarnaast speelde hij met Jong FC Utrecht drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal maakte hij één doelpunt en één assist. 

Vorig jaar toonde NAC ook al interesse in de 19-jarige aanvaller. "Toen heb ik voor Utrecht gekozen. Het is mooi dat ik uiteindelijk toch bij deze club terecht kom", aldus de speler tegen NAC.nl."Ik heb er vorig jaar ook al een beetje kennis mee gemaakt en daardoor weet ik hoe de beleving hier is. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe teamgenoten onze doelen te gaan behalen en zoveel mogelijk bij te dragen aan hopelijk een mooi seizoen."

"Othmane is een jonge talentvolle speler die op meerdere plaatsen inzetbaar is", zo begint Technisch Directeur Tom van den Abbeele tegen NAC.nl. "Zowel op de linkerflank als op tien kan hij uit de voeten. Hij is daarnaast tweebenig en heeft een goede individuele actie in huis. We halen hem bij de groep zodat we ook in aanvallend opzicht voldoende gestoffeerd te zijn en de trainer voldoende mogelijkheden heeft."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief