NAC na hun wedstrijd tegen Helmond Sport.
NAC na hun wedstrijd tegen Helmond Sport. Foto: Peter Visser

NAC wint derde wedstrijd van het seizoen met 1-0 van SC Cambuur

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC Breda heeft gisteravond in het Rat Verlegh Stadion met 1-0 van SC Cambuur gewonnen. Dat is de derde winst op rij voor de Bredase voetbalclub. Het doelpunt werd door een van de nieuwe aanwinsten, Luka Ilic, gemaakt.

Om 20.00 uur trapte Cambuur af in Breda. De eerste helft verliep over het algemeen redelijk rustig. In de negende minuut heeft Stokkers een kans, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Scheidsrechter Blom fluit niet, waardoor NAC een penalty misloot. Monsalve heeft rond de tiende minuut verzorging nodig, na een duel rond de zestien van Cambuur. In de veertiende minuut gaat een kopbal van Mühren ruim naast het doel van Olij. Vijf minuten daarna is er een grote schietkans voor El Allouchi, maar hij raakt de bal verkeerd.

Na een botsing met een speler van Cambuur ligt Verschuren in de dertigste minuute ven op de grond, maar hij kon gelukkig door. Ilic dribbelt in de 36e minuut langs de tegenstander, waarna de bal bij Dogan belandt. Hij schiet over het doel. Gelijk daarna wordt de eerste gele kaart uitgedeeld. Kallon, van Cambuur, krijgt een kaart na het vasthouden van El Allouchi. Even lijkt Cambuur in de 39e minuut op voorsprong te komen als Mühren een klutsbal via de lat binnen werkt, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel. In de 45e minuut krijgt een tweede speler van Cambuur een gele kaart. Schouten maakte een overtreding op El Allouchi. Er werden twee minuten extra tijd toegewezen voor de rust.

Na de rust
Bij NAC vinden er na de rust twee wissels plaats. Stokkers komt er in voor Monsalve en Boussaid voor Noblejas. Ook bij Cambuur vindt een wisseling plaats. NAC trapt af en zit er fel op in het begin van de tweede helft. Al snel veroveren zij een aantal keer de bal, maar tot grote kansen leidt dit nog niet. In de 50e minuut krijgt El Allouchi een virje trap. Dit doet hij scherp en goed, op het hoofd van Riera, maar hij kopt van dichtbij over. In de 51e minuut krijgt de Cambuurse Sambissa geel. Vijf minuten later is krijgt ook de Bredase Mashart een gele kaart.

In de 57e minuut wordt een treffer van Cambuur weer afgekeurd. Dit keer vanwege een overtreding op de rand van de zestien. NAC countert in de 59e minuut via El Allouchi. De bal komt via Luka Ilic weer terecht bij El Allouchi, maar zijn schot wordt gekraakt. In de 67e minuut is het dan eindelijk tijd voor het eerste doelpunt. Ivan Illic kopt de bal, via de handen van de keeper tegen de touwen. Het staat 1-0 voor Breda. Twee minuten later wordt een aanval van Cambuur afgefloten vanwege buitenspel. Dit tot ongenoegen van trainer Henk de Jong, die vervolgens weggestuurd wordt door de scheidsrechter.  In de 84 minuut ligt het spel even stil vanwege een blessurebehandeling bij een speler van Cambuur. In diezelfde minuut wisselt NAC Dogan voor Van Hooijdonk. Na de negentigste minuut worden er nog vier minuten extra tijd gegeven, maar dit maakt geen verschil. NAC wint de derde wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie met 1-0.

Tussenstand
NAC heeft de eerste drie wedstrijden van het seizoen gewonnen. Door de 1-0 van gisteravond hebben zij weer drie punten gepakt. Eerder wonnen ze al met 2-0 van Dordrecht en met 5-1 van Helmond Sport. De Graafschap staat op het moment bovenaan de lijst, maar beide clubs hebben de eerste drie wedstrijden gewonnen. Volgende week speelt NAC uit tegen Volendam. 1400 supporters volgen de club trouw naar het noorden om hun aan te moedigen.