Foto: Peter Visser

Enthousiaste kinderen trappen balletje op P5 tijdens NAC Street League

  NAC

BREDA - De parkeerplaats van NAC werd donderdag omgetoverd tot één grote voetbalspeelplaats voor kinderen. Kinderen uit groep 7 en 8 van de Bredase basisscholen en jongens en meisjes uit de 1e en 2e van het voortgezet kwamen bijeen tijdens NAC Street League. De pret regen mocht de pret van deze kick-off niet drukken.


NAC Street League is dé straatvoetbalcompetitie van Breda. Donderdag vond de kick-off van het nieuwe seizoen plaats. Elke basisschool of middelbare school in de gemeente Breda kan deelnemen met een eigen team. Het trapveldje uit de wijk wordt als stadion gebruikt tijdens thuiswedstrijden. Bij uitwedstrijden speel je met jouw team in een andere wijk. Per seizoen staan 12 speelrondes, verdeeld over twee seizoenshelften, op het programma. De wedstrijden van de NAC Junior Street League worden altijd gespeeld op dinsdagmiddag. De wedstrijden van de NAC Street League en NAC Ladies Street League zijn op donderdagmiddag.

Tekst gaat verder onder de foto.


Niet alleen tijdens wedstrijden kunnen er punten worden verdiend. Een team scoort bonuspunten bij het uitvoeren van een buurtbijdrage, het organiseren van een clinic in de wijk of het deelnemen aan een workshop.