Stijn Vreven tijdens zijn trainerdagen bij NAC.
Stijn Vreven tijdens zijn trainerdagen bij NAC. (Foto: Peter Visser)

Oud NAC-trainer Stijn Vreven ontslagen bij Antwerpse Beerschot

  NAC

BREDA - Voetbalclub Beerschot heeft gisteren besloten de samenwerking met oud NAC-trainer Stijn Vreven stop te zetten. Vreven was bezig met zijn tweede seizoen in Antwerpen. In april 2018 verliet de 46-jarige Belg de Parel van het Zuiden. 


Het bestuur van Beerschot heeft zelf besloten om de samenwerking met Stijn Vreven stop te werken. De trainer was bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. In het persbericht wordt benadrukt dat Vreven een belangrijke rol speelde bij de sportieve uitbouw van de club. Vorig jaar wist Beerschot na een sterk seizoen net niet te promoten naar 1A. Dit jaar staat de ploeg vijfde na negen speeldagen. Beerschotlegende Hernan Losada wordt de nieuwe hoofdtrainer van de club. 

Vreven bij NAC
Stijn Vreven wist zich in zijn tijd als trainer bij NAC erg geliefd te maken. Anderhalf jaar lang stond Vreven aan het roer in Breda. Hij bezorgde NAC de promotie, handhaving en legendarische Avondjes NAC. Een hoogtepunt uit zijn NAC-carrière is toch wel de twee legendarische overwinningen tegen Feyenoord. Na de 0-2 overwinning tegen de toen regerend landskampioen werd hij op handen gedragen. 

De trainer werd meerdere malen door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd. Hij reageerde fel wanneer NAC in zijn ogen benadeeld werd. Zijn laatste seizoen als coach was zwaar. Hij wist de ploeg maar net binnen te houden in de Eredivisie. Eind april 2018 nam de 46-jarige Belg afscheid van de Parel van het Zuiden. Hij liet destijds weten dat beide partijen toe waren aan een nieuwe impuls. "Het meest heb ik genoten van de intensiteit van deze club en de samenwerking met iedereen binnen en buiten de club. Met elkaar hebben we de afgelopen anderhalf jaar mooie prestaties neergezet." Vreven werd overgenomen door Mitchell van der Gaag. Hij verliet in maart 2019 de Bredase ploeg. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief