Nick Olij.
Nick Olij. (Foto: Peter Visser)

Vijf wedstrijden de nul houden: Nick Olij is beste keeper van Eerste Divisie

  NAC

BREDA - Vijf wedstrijden van NAC wist Nick Olij alle voorzetten tegen te houden. Het lukte maar vier clubs om een bal langs de handen van de keeper te krijgen. Daarom is hij verkozen tot Beste Doelman van de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie. 


NAC viel afgelopen vrijdag als team al in de prijzen. Na hun 1-0 winst op het Nijmeegse N.E.C. sleepten de Bredanaars de eerste periodetitel binnen. Voor doelman Nick Olij is daar nog een mooi vervolg op gekomen. Hij valt ook individueel in de prijzen. Olij is verkozen tot beste keeper van de eerste periode. 

Vijf keer de nul 
In totaal speelde NAC dit seizoen negen wedstrijden. Bij vijf van die wedstrijden wist de Haarlemmer alle ballen die zijn kant op kwamen tegen de houden. FC Dordrecht, SC Cambuur, Top Oss, N.E.C en Jong FC Utrecht lukte het niet om te scoren. Bij die laatste gold dat ook andersom. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion tegen Jong FC Utrecht eindigde in een 0-0 gelijkspel. 

NAC won afgelopen vrijdag de periodetitel (tekst gaat verder na foto).

Eerste seizoen
De 24-jarige Nick Olij heeft een succesvol eerste seizoen in Breda. De geboren Haarlemmer tekende afgelopen juni een tweejarig contract met de optie op nog een jaar bij de Parel van het Zuiden. Olij kwam op dat moment transfervrij over vanuit AZ. De Alkmaarders verhuurden hem afgelopen seizoen uit aan Top Oss. Daar wist hij in dertig competitiewedstrijden elf keer de nul te houden. 

Olij begon zijn voetbalcarrière op de velden van de Koninklijke HFC. Hij maakte vervolgens zoveel indruk bij The Good Old, dat AZ hem inlijfde. Daar doorliep de doelman verschillende jeugdelftallen, waarna hij in 2016 uitkwam voor Jong AZ. Eerst speelde hij met hen in de Tweede Divisie, maar in seizoen 2017-2018 was hij actief als aanvoerder in de Eerste Divisie. 

Afgelopen seizoen leende de Alkmaarse club de doelman uit aan Top Oss, waar hij eerste keeper werd. Daar wist hij bij elf van de dertig competitiewedstrijden de bal tegen te houden. Nick Olij werd zowel in de eerste, tweede als derde periode genomineerd voor beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie. Na zijn eerste periode bij NAC weet hij de titel dan ook daadwerkelijk binnen te slepen. 

Nick Olij in de wedstrijd tegen Excelsior.