NAC in de wedstrijd tegen De Graafschap.
NAC in de wedstrijd tegen De Graafschap. Foto: Peter Visser

NAC niet sterk genoeg voor Roda JC: 4-2 in uitduel

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC was vrijdagavond niet sterk genoeg in Kerkrade. De Bredase club verloor met 4-2 van Roda JC.

NAC is er vrijdagavond niet in geslaagd om de baas te worden over het Limburgse Roda JC. Toch was de eerste grote kans in de wedstrijd voor de Parel van het Zuiden. In de eerste helft schoot Dogan via het been van een Roda-verdediger naast het doel. Aan de andere kant was de eerste kans meteen raak. Uit een cornervariant belandde de bal bij Roland Alberg, die de bal in het doel schoot en zo Roda op voorsprong zette. Op die goal gaf NAC in de 22e minuut antwoord: 1-1.

Vlak voor rust pakte Roda opnieuw de voorsprong. Verburgh schoot de 2-1 binnen. Na de pauze kwam NAC op gelijke hoogte, maar niet voordat Ugbo de bal via zijn knie net over werkte. In de 53e minuut kopte Roga de bal binnen uit een voorzet van Boussaid: 2-2. Niet veel later ging de bal opnieuw op de stip na een vermeende overtreding van Olij en ditmaal schoot Alberg wel raak: 3-2.

Uiteindelijk kon NAC met 4-2 verlies terug naar Breda, na een doelpunt van invaller Simakala in de eindfase.