Foto: Peter Visser

Handtekeningen scoren tijdens lerarenstaking: NAC-selectie traint morgen in stadion

  NAC

BREDA - Morgen gaan de Nederlandse leraren van het basis-, speciaal- en voorgezet onderwijs massaal staken. Zo ook in Breda. Daar heeft NAC op ingespeeld. De selectie traint morgen in het stadion én iedereen is welkom. 


De NAC Kidsclub heeft in samenwerking met Kober ingespeeld op de lerarenstaking. Alle leerlingen uit Breda en omgeving zijn morgenochtend welkom in het Rat Verlegh Stadion. 

Kinderen kunnen vanaf 09.30 uur terecht op het plein achter vak G. Daar staan diverse voetbalactiviteiten op de planning. Als klapper op de vuurpijl traint de selectie morgen om 10.30 uur in het stadion. De jonge supporters kunnen met hun ouders kijken. Na afloop is er zelfs de gelegenheid om een handtekening te scoren. 

Wel is het belangrijk om kaarten te bestellen. Deze zijn gratis via de site van NAC

Lerarenstaking
Woensdag 6 november gaan leraren uit het basis, speciaal en voortgezet onderwijs staken. Zij laten zich dag horen voor minder werkdruk, voldoende collega's en een fatsoenlijk salaris. Dit keer trekken ze niet allemaal naar het Malieveld, maar worden er lokale acties opgezet. In Breda kiezen verschillende leraren ervoor om een protestmars door de stad te lopen. 

Nadat het kabinet vrijdag 460 miljoen euro beloofde voor het onderwijs, leek de staking even van de baan. Maar uiteindelijk is besloten de staking tóch door te laten gaan. Leraren waren het namelijk niet eens met het afblazen van de staking. Eenmalig een investering van 460 miljoen euro is namelijk niet genoeg om het probleem op te lossen, stellen de leraren. Er moet structureel geld bij. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief