NAC in een eerdere wedstrijd.
NAC in een eerdere wedstrijd. Foto: Peter Visser

NAC moet punten delen met Telstar door gelijkspel

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - NAC Breda wist gisteren tijdens zijn bezoek aan Telstar in Velsen-IJmuiden niet te winnen. De Bredase ploeg speelde gelijk met 1-1. Hierdoor moet de voetbalclub de punten delen met Telstar. NAC staat hiermee op een vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Door een blessure speelde El Allouchi gisteren niet mee. Hij werd vervangen door Ivan Ilic, die terugkeerde na een schorsing. Nadat de bal is afgetrapt weet NAC al snel op een voorsprong te komen. In de zevende minuut schiet Dogan vanuit een lage voorzet van Van der Gaag de bal in het goal. In de twaalfde minuut probeert Dogan het nog eens maar schiet dan over. NAC doet meerdere pogingen maar krijgt geen tweede bal binnen. Net voor de rust komt Telstar ook dichtbij, maar het schot wordt geblokt door de Bredase defensie. Met 0-1 gaan de ploegen de rust in.

Waar NAC in de eerste helft voornamelijk de overhand had, was dat in de tweede helft het tegenovergestelde. In de 59e minuut weet de ploeg uit Velsen-IJmuiden hun eerste doelpunt. Kort daarna wisselt trainer Ruud Brood Van der Gaag voor Van Anholt. Luka Ilic doet in de 66e minuut nog een poging maar schiet in het zijnet, waarna Filipovic erin komt voor Mashart. De derde wissel bij NAC is Van Hooijdonk voor Stokkers. Telstar weet nog een paar gevaarlijke situaties te creëeren, waaronder in de laatste minuut. De ploeg raakt de lat, vanuit een schot net buiten de zestien.

Beide voetbalclubs weten de bal niet meer dan één keer in het doelpunt te krijgen. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een gelijkspel van 1-1. Daarom moesten de ploegen de punten delen. NAC staat nu op een vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.