Foto: Peter Visser

Opluchting voor NAC: 0-1 winst in uitduel tegen Sparta Nijkerk

  NAC

BREDA - De Bredase ploeg kan opgelucht adem halen. NAC won met in een uitduel met 0-1 van Sparta Nijkerk. De Parel van het Zuiden is door naar de volgende ronde van de KNVB-Beker.


De ploeg van Ruud Brood begon gisteravond maar moeizaam aan de wedstrijd. Al in het begin kreeg de thuisploeg een serieuze kans, maar doelman Olij kon de bal uit het doel houden. 

Uiteindelijk kon Dogan NAC in de verlenging nog weerhouden van een debacle: 0-1.

NAC reisde woensdagavond af naar het Gelderse Nijkerk om daar te spelen tegen Sparta Nijkerk. De twee clubs namen het in de tweede ronde van de beker tegen elkaar op. De Nijkerkse amateurclub staat momenteel bovenaan in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. Zij wonnen dertien van de veertien wedstrijden en hebben daarmee tien punten voorsprong op achtervolger DVS. 

De winst tegen Sparta Nijkerk is een grote opluchting voor NAC. Verlies op de amateurclub zou pijnlijk zijn geweest, maar zeker niet ondenkbaar. De Bredase ploeg is sinds de invoering van het betaalde voetbal drie keer uitgeschakeld door een amateurploeg. 

NAC - FC Dordrecht

Aankomende zaterdag kan de Bredase ploeg weer aan de bak. In eigen stadion speelt de Bredase ploeg tegen FC Dordrecht. Om 19.45 uur wordt het startsein gegeven.