NAC speelde met 1-1 gelijk tegen TOP Oss.
NAC speelde met 1-1 gelijk tegen TOP Oss. Foto: Peter Visser

NAC speelt eerste wedstrijd onder Hyballa met 1-1 gelijk tegen TOP Oss

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - NAC speelde gisteravond in het Rat Verleghstadion de eerste wedstrijd onder leiding van nieuwe trainer Peter Hyballa. De wedstrijd tegen TOP Oss eindigde uiteindelijk met 1-1 in een gelijkspel.

In de beginfase van de wedstrijd is NAC veelvuldig in balbezit, maar tot een echte kans komt het nog niet. Het eerste schot wordt in de 13e minuut door Luka Ilic gelost. Helaas vliegt de bal over het goal heen. Andere spelers proberen het daarna nog meermaals, maar zonder succes. Vanaf de 20e minuut zet NAC de druk hoog in. Vervolgens kan Arno Verschueren in de 24e minuut uithalen. Door een voorzet van rechts komt de bal voor de voeten van Verschueren, waardoor hij in het doel kan schieten. Hiermee komt NAC op een voorsprong van 1-0. Met deze stand gaan de twee ploegen ook de rust in.

TOP Oss stapt de tweede helft af in het Rat Verlegh stadion. De eerste kans in die helft is voor Sydney van Hooijdonk, maar zijn inzet wordt gekraakt. De bal komt vervolgens bij Jordan van der Gaag terecht, maar ook zijn inzet wordt afgepakt door TOP Oss. NAC zet de druk door en creëert kansen. Dit levert alleen vooralsnog geen goal op. In de 58e minuut speelt NAC een schitterende aanval, maar de inzet wordt gekeerd door Perquis. In de 68e minuut weet TOP Oss het gelijkspel te maken. Een corner wordt binnen gekopt. Vanuit beide kanten worden er nog een aantal wissels gedaan, maar deze hebben geen invloed op de eindstand. De wedstrijd in Breda tussen NAC en TOP Oss eindigt met 1-1 in een gelijkspel.