Foto: NAC

Nieuwe trainer voor NAC: Hagenaar Maurice Steijn (46) tekent contract voor drie jaar

  NAC

BREDA - NAC heeft in Maurice Steijn de nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 46-jarige Hagenaar heeft een overeenkomst voor drie jaar getekend. Begin juli werd bekend dat NAC en Peter Hyballa besloten per direct uit elkaar te gaan. 


NAC heeft in Maurice Steijn hun nieuwe hoofdtrainer gevonden. Hij heeft een overeenkomst voor drie jaar getekend bij de Bredase Club. De Hagenees komt vroegtijdig terug van zijn vakantieadres om maandag de eerste training te kunnen leiden. Algemeen directeur Mattijs Manders is blij met de aanstelling. "We zien in hem een uitstekende trainer die tevens goed past bij NAC. Met Maurice willen we, vanuit een langetermijnvisie, bouwen aan NAC. We hebben dan ook bewust gekozen om vertrouwen uit te spreken in de vorm van een meerjarig contract. Wij kijken erg uit naar de samenwerking"

Terugkeer bij NAC
Steijn begon zelf zijn spelerscarrière bij ADO Den Haag, waar hij zes seizoenen speelde. De Hagenees heeft ook een verleden in de Parel van het Zuiden. In het seizoen 1999/2000 kwam hij over naar NAC. In zijn eerste seizoen wist hij met NAC kampioen te worden van de Eerste Divisie. In totaal kwam Steijn in twee seizoenen tot 36 wedstrijden. Zijn eerste en enige goal maakte hij op 24 september 2000, waarin hij de openingstreffer maakte in de wedstrijd tegen Willem II. Door aanhoudend blessureleed heeft hij in 2001 zijn carrière als profvoetballer vaarwel gezegd.

De nieuwe hoofdtrainer is blij en trots met zijn terugkeer bij NAC. "Toen NAC belde, heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag trainer zou worden van NAC", legt Steijn uit in het persbericht. "Ik denk dat we goede match zijn. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met de selectie aan te slag te gaan en hoop NAC terug te kunnen brengen naar waar het hoort."

Tekst gaat verder na tweet. 

Assistent-trainer
Ook is er een nieuwe assistent-trainer gevonden. Steijn zal geassisteerd worden door Hans Visser. De 53-jarige Alkmaarder was afgelopen seizoen nog assistent-trainer bij OH Leuven. Als speler was hij zelf onder andere actief bij AZ Alkmaar, Vitesse, MVV, FC Utrecht, KRC Harelbeke en FC Groningen. Inmiddels is hij al 17 jaar actief als assistent-trainer. Met KRC Genk reisde hij heel Europa af in de Champions League en Europa League.

Peter Hyballa
Op 3 juli werd geheel onverwachts bekend gemaakt dat NAC en Peter Hyballa besloten per direct uit elkaar te gaan. Reden voor het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking was een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen. Hiermee bleef de samenwerking tussen de 44-jarige trainer en NAC maar beperkt tot vijf maanden.

Onder leiding van Hyballa wist NAC de kwartfinale in Alkmaar te winnen en in de competitie stevende NAC, met goed vertrouwen, af op de Play-offs voor promotie/degradatie. Ondanks het feit dat Peter Hyballa en NAC een goede match zijn gebleken, is er momenteel geen vertrouwen om samen de toekomst in te gaan. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief