Foto: NAC

Clubraad NAC schrijft open brief aan directie, Steijn en spelers: ‘Maak er nog een historisch seizoen van’

  NAC

BREDA - Na de verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior afgelopen vrijdag kregen NAC-supporters wederom met een flinke tegenslag te maken. Daarom schrijft de clubraad van NAC nu een open brief aan de directie, Maurice Steijn, spelers en staf van NAC Breda. De clubraad hoopt er ondanks de wisselvallige prestaties en het gemis van de supporters in het stadion, er toch nog een historisch seizoen van te maken.


Met nog drie wedstrijden te gaan is een tweede plek, die direct zorgt voor promotie, geen realistisch doel meer. Hierdoor neemt de kritiek bij de supporters toe. De Clubraad acht zichzelf dan ook verantwoordelijk om deze signalen door te geven aan de club. De afgelopen maanden zijn er al diverse malen zorgen geuit. “Voetbal met strijd en passie is naast onze wens, ook onze verwachting van trainers en spelers. Een wedstrijd kan worden verloren, maar zolang het met een NOAD-mentaliteit gebeurt, verzacht dat het verlies.” Die mentaliteit missen de supporters tot op heden. “Veel supporters geven aan dat ze zich niet herkennen in het voetbal dat er op dit moment wordt gespeeld. Steijn en de spelers lijken zich dit niet te beseffen en daardoor voelen de supporters zich niet verbonden met het elftal. Gedurende het seizoen zien wij hier ook geen verbetering in en dat baart ons ernstige zorgen.”

Ook de nonchalante houding van de spelers en trainer Maurice Steijn zorgt voor meer onbegrip en frustraties bij de supporters. “Teleurstelling bij de spelers na een nederlaag is logisch, maar zoals die op dit moment wordt geuit, gaat ten koste van het streven om gezamenlijk (de club en de supporters) op één lijn te komen”, legt de Clubraad in hun open brief uit. “NAC staat bekend om haar trouwe supporters, die de club onvoorwaardelijk steunen. Denk alleen al aan het aantal gouden seizoenskaarten dat verkocht is voor aanvang van dit seizoen. Wij als supporters mogen dan ook van de spelers verwachten dat zij voor ons, de supporters, spelen. Ondanks onze fysieke afwezigheid in het stadion.”

Toch is het seizoen volgens de Clubraad nog niet verloren. “Omdat we nog kunnen promoveren middels de play-offs, hechten we veel waarde aan stabiliteit en rust binnen de club.” Daarom dringt de raad er op aan dat de technische staf de prestatie op het veld positief ombuigt. “Wij vragen hen, de spelers, de trainer en de directie om samen met de supporters te strijden om die plek in de Eredivisie. Ondanks de wisselvallige prestaties en het gemis van de supporters in het stadion, kunnen we er samen alsnog een historisch seizoen van maken.” De open brief wordt afgesloten met ‘Nooit Opgeven Altijd Doorzetten!’. 

Bekijk hier de open brief van de Clubraad van NAC.