NAC in een eerdere oefenwedstrijd tegen Zundert.
NAC in een eerdere oefenwedstrijd tegen Zundert. Foto: Peter Visser

NAC wint oefenwedstrijd tegen Israëlische ploeg met 1-0: Bilate maakt eerste en laatste doeltreffer

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - NAC speelde zaterdagavond de derde oefenwedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv op het complex van TSC’04 in Tegelen. Bilate was de speler die de eerste én laatste doeltreffer van de wedstrijd maakte. Hierdoor heeft de Bredase ploeg drie overwinningen behaald uit drie oefenwedstrijden.

In het begin van de wedstrijd werden er door NAC kleine kansen gecreëerd en werd Maccabi teruggedrongen op de eigen helft. De keeper van de Israëlische ploeg moest verschillende keren redding brengen. Pas in de 37e minuut kwam de Parel van het Zuiden dan toch echt op voorsprong. Na een afgeslagen corner kwam de bal via Mashart bij Bilate terecht. De spits wist vervolgens de bal in de korte hoek langs de doelman te schieten.

In de tweede helft wilde de Israëlische ploeg orde op zaken stellen, waardoor er meer druk op de Bredase verdediging lag. Toch wist keeper Olij de bal uit het Bredase doel te houden. Vanaf de 60e minuut mochten jeugdspelers zich bewijzen in de hoofdmacht. Maccabi wist een legio aan kansen te creëren, maar Olij bewees zich als slot op de deur voor de Bredanaars. De wedstrijd werd uiteindelijk met 1-0 afgefloten.

De drie gespeelde oefenwedstrijden zijn allemaal door NAC gewonnen. Aankomende woensdag speelt de Bredase ploeg om 19.00 uur in en tegen Hoeven.