Logo bredavandaag.nl

Zestig mensen onwel bij Tros Muziekfeest

  Nieuws

BREDA - Bijna zestig mensen zijn dinsdagavond onwel geworden in het gedrang bij het Tros Muziekfeest op de Grote Markt in Breda. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis.
>>Breda: Maatregelen niet nodig'
>>'Dit gebeurt ook bij Bon Jovi'
>>Fotoalbum Tros Muziekfeest
>>Reageer


De enorme toeloop, vijftienduizend mensen op de Grote Markt en vijfduizend in de omliggende straten, deed de gemeente Breda besluiten de binnenstad af te sluiten rond negen uur.
Er mocht geen publiek meer bij, mensen mochten het terrein wel verlaten. De zestig die flauwvielen, konden ter plaatse met extra lucht en water weer op de been gebracht worden.

Volgens poltiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer hadden de mensen van GGD en EHBO hun handen vol. "Maar het is absoluut niet zo dat de sfeer niet goed was, of dat er gevochten is."
De GGD zette voor de zekerheid een noodhospitaal neer in de Veemarktstraat. Daar hoefde uiteindelijk niemand behandeld te worden. Wel werden vier mensen naar het Amphiaziekenhuis gebracht. Een van hen vanwege hartklachten, de anderen vanwege hyperventilatie, een beenwond en te veel alcoholgebruik.

Het was tijdens het evenement vooral dringen in de Veemarktstraat, een berucht punt, waar ook tijdens andere evenementen vaak opstoppingen zijn. Er deden zich geen ongeregeldheden voor.

Het hoofdpodium van het feest stond op de Grote Markt. Het feest duurde dinsdagavond tot elf uur. Onder anderen Gerard Joling, Wolter Kroes, de 3J's, Jan Smit en Frans Bauer traden op.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief