Logo bredavandaag.nl

Lokaal talent laat zich zien

  Nieuws

BREDA - Verschillende amateurgezelschappen hebben zich zaterdag en zondag gepresenteerd aan het Bredase publiek. Het aanbod liep erg uiteen, van harmonie Cecilia uit Princenhage, tot Symphonieorkest Sinfonietta. De Kulturele Amateur Manifestatie trok dit jaar minder bezoekers dan vorig jaar.
>> Fotoalbum KAM


Volgens de organisatie is het gelijktijdig gehouden Breda Barst niet de oorzaak van de tegenvallende publieke belangstelling. Toch klaagt de organisatie van de in totaal 76 optredende amateurgezelschappen allerminst. “Het loopt als een soepel horloge en er is dit jaar wat meer ruimte voor de toeschouwers. Dat zorgt ervoor dat ze het gebodene beter kunnen zien en er ook meer van kunnen genieten”, legt Wippel Houben van de organisatie uit.

Of Breda Barst , het festival dat gelijktijdig in het Valkenberg veel jongeren trekt, debet is aan de teruggang in bezoekersaantallen, durft hij niet te zeggen. “Het prachtige weer heeft volgens mij misschien wel meer invloed op het bezoekersaantal op dit moment. Mensen kunnen natuurlijk maar op 1 plek tegelijk zijn.”
De mensen die naar de KAM komen, zijn in ieder geval wel tevreden. “We zien alleen maar blije gezichten. Ze komen met een glimlach binnen en gaan enkele uren later, zo mogelijk met een nog grotere glimlach weer naar buiten”, aldus de portier van het Chassé theater.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief