Negen aanhoudingen in Bredase uitgaansnacht

  Nieuws

BREDA - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aanhoudingen verricht in de Bredase binnenstad. De verdachten maakten zich schuldig aan drugsgebruik, mishandeling, belediging, vernieling en aantasting van de openbare orde.


Een 19-jarige Bredanaar werd in de kraag gepakt, nadat op camerabeelden gezien werd dat hij drugs in zijn bezit had. Een 16-jarige jongen uit Breda hinderde agenten hun werk te doen bij een opstootje en was agressief. Een maat van hem, een 17-jarige Bredanaar, vond het nodig agenten te beledigen bij de aanhouding van zijn vriend.

Drie andere stappers werden eveneens aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Het gaat om twee Bredanaars van 18 jaar en een 21-jarige Roosendaler.

Een 20-jarige Dordrechter pleegde een vernieling bij een kroeg en 18-jarige Bredanaar werd aangehouden, nadat hij diverse keren een man schopte die bij een vechtpartij op de grond lag. Dat was duidelijk op de camera's te zien.

Ten slotte werd een 20-jarige Bredase vrouw aangehouden die een agente meerdere keren sloeg. De agente, die aangifte heeft gedaan, probeerde diverse vechtende mensen uit elkaar te halen.

De politie schreef ook acht bekeuringen uit voor wildplassen (zes maal) en gebruik van softdrugs (twee maal).