Logo bredavandaag.nl

Speeddaten met een raadslid

  Nieuws

BREDA - Speeddaten met een raadslid. Het is een van de onderdelen van het raadsproject Jeugd en Politiek, dat aanstaande maandag van start gaat. Aan het project nemen 35 middelbare scholieren uit 5 vwo mee.


Speciaal voor dit project is een aantal commissies samengesteld, die door de scholieren gaan overtuigen moeten worden om onderwerpen op de politieke agenda te zetten. Ook is er een raadsdebat onder leiding van de waarnemend raadsvoorzitter Mattie Boidin tussen vier fracties die voor deze gelegenheid speciaal zijn samengesteld.

Onder de scholieren zijn leerlingen van de Nassau-scholengemeenschap, Prisma Graaf Engelbrecht, het Stedelijk Gymnasium, Newmancollege en Markenhage.

De scholieren gaan na maandag echte raadsvoorstellen bedenken om de verkiezing van het beste idee te winnen. Daarvoor heeft de gemeenteraad 5000 euro opzij gezet. Op een slotbijeenkomst in april presenteren alle groepen hun ‘raadsvoorstel’ en gaan ze onderling in debat. Raadsleden beslissen na het debat welke school wint.

De gemeenteraad wil door dit project jongeren laten kennismaken met het gemeenteraadswerk en de lokale politiek. Meerdere raads- en commissieleden zijn mentor voor de scholieren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief