Vier arrestaties na mishandeling 14-jarige jongen

  Nieuws

BREDA - Een 14-jarige Bredase jongen is maandag door vier mannen in de wijk Hoge Vucht in een auto gelokt. Daarna mishandelden en bedreigden ze hem. Die verdenken hem kennelijk van een woninginbraak bij een van hen. De politie verrichtte vier arrestaties.


Het slachtoffer stapte rond kwart voor zeven 's avonds in de omgeving van het winkelcentrum Moerwijk in eerste instantie vrijwillig bij de verdachten in de auto.

Daarop spraken zij hem aan op een inbraak bij een van hen, waarvan ze de jongen verdachten. Een van de mannen had daarover een tip gehad. Ze namen hem mee naar een souterrain bij een flat in Breda Noord, waar mogelijk de gestolen spullen zouden liggen. Er werd daar niets aangetroffen. De sfeer in de auto verslechterde waarbij de verdachten de jongen zouden hebben bedreigd en mishandeld.

Uiteindelijk trof de politie het slachtoffer en de vier verdachten aan op de Namenstraat. Zij werden allen overgebracht naar het bureau Centrum. Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan, werden zijn vermoedelijke belagers aangehouden. Het gaat om drie broers 19, 27 en 32 jaar uit Breda en een 14-jarge jongen uit Breda.

Vanwege het vermoedelijk beperkte aandeel van de minderjarige is deze weer in vrijheid gesteld. De andere drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd behandeld in het ziekenhuis aan verwondingen in zijn gezicht.