Logo bredavandaag.nl

Overleden buldog Sophie helpt lotgenoten

  Nieuws

BREDA – Met het oprichten van het Fonds Sophie heeft het dierenasiel Breda in de roos geschoten. Sinds de oprichting van het fonds in februari hebben enkele tientallen mensen geld gedoneerd. Met deze bijdragen worden zware operaties aan asieldieren betaald.


Voor zover bekend is Dierenasiel Breda uniek met deze aanpak. “Medewerkers van ons asiel zijn op het idee gekomen door Sophie, een kruising buldog”, zo vertelt bestuurslid Daniëlle de Jonge. “Sophie was verwaarloosd door haar baasje en had een aantal operaties nodig die veel geld kostten. Onder meer aan haar ogen en benen. Die waren niet levensbedreigend, maar wel nodig. Toen ze eenmaal op de operatietafel lag, bleek haar rug vergroeid, en is besloten haar alsnog in te laten slapen. Dat was voor de medewerkers de aanleiding dit fonds op te richten. Zo leeft Sophie toch nog voort.”

Onlangs kreeg het fonds een bijdrage van een Zundertse, die 2400 euro overmaakte die ze als cadeau had gekregen voor haar 25-jarig jubileum. “Dat het nu op deze manier gaat, scheelt ons een hoop werk. Voorheen werden de dieren ook wel geopereerd, maar zamelden we achteraf geld in. Nu drukt het niet meer op onze begroting, die toch niet zo groot is.”

Het gaat jaarlijks om zo’n tien zware operaties. “Dat zijn, ondanks de prijsafspraken die we hebben met de dierenartsen, toch operaties van enkele honderden euro’s. “

Dierenkliniek Rijen, waarmee het dierenasiel nauw samenwerkt, heeft diverse medische ingrepen voor de asieldieren verzorgd. “De kaak van een vijf weken oude kitten is hersteld nadat het jonge katje als voetbal was gebruikt” , vertelt dierenarts Jeroen Sterenborg. “Van een andere kat hebben we een poot geamputeerd. Dit is direct gefinancierd uit het fonds. Een mooi initiatief van het asiel.”

Meer info:
www.asiel-breda.netFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief