Logo bredavandaag.nl

Student NHTV wint prijs met scriptie

  Nieuws

BREDA/UTRECHT – Jos Hollestelle heeft de Verkeerskundeprijs 2008 gewonnen. Hollestelle studeerde in juli dit jaar af aan de NHTV richting Verkeerskunde. De prijs is een initiatief van het vakblad Verkeerskunde van de ANWB.


Hollestelle schreef zijn afstudeerscriptie over het project dat hij voor zijn afstuderen deed in de provincie Utrecht. Hiervoor ontwikkelde hij een stappenplan voor overheid en bedrijfsleven. Met dat plan kunnen beide partijen samen werken aan de bereikbaarheid van bijvoorbeeld bedrijventerreinen. “Ik heb een methode ontwikkeld over hoe toepasbaar een maatregel is. Je inventariseert welke wensen het bedrijfsleven heeft, en welke wensen de overheid. Die wensen ruil je tegen elkaar uit.”
Volgens Hollestelle kan dat betekenen dat de overheid betere fietspaden aanlegt, en dat bedrijven vervolgens werknemers stimuleren om met de fiets te komen. “Bijvoorbeeld door dan een hogere vergoeding te geven.”

In Utrecht loopt dit goed volgens Hollestelle, die nu werkzaam is bij VNM. “Omdat daar provincie, gemeenten en Rijkswaterstaat al ver waren met samenwerking. Maar in principe is het overal toepasbaar.”

Hollestelle kreeg de prijs eerder deze week tijdens een bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief