Logo bredavandaag.nl

Bussen rijden langer en vaker

  Nieuws

BREDA – Busreizigers in Breda hoeven vanaf 14 december ’s avonds minder lang op de bus te wachten. Vanaf die datum rijden de bussen ’s avonds in elk geval een keer per half uur. Nu is dat vaak vanaf half tien maar eenmaal per uur. Bovendien vertrekken de meeste stadslijnen in elk geval rond twaalf uur bij het centraal station.
>> Grootste wijziging sinds 20 jaar


Ook gaat de frequentie van een aantal streeklijnen omhoog. De bus richting Etten-Leur rijdt met de lijnen 311, 312 en 316 overdag zes keer per uur en in de spits nog frequenter. Lijn 115 richting Rijsbergen en Zundert gaat in de spits per kwartier rijden.

Richting Terheijden vervalt buslijn 117 na zeven uur ’s avonds. Reizigers naar Terheijden zijn dan aangewezen op bus 122 en 123. Buspassagiers richting Zevenbergen, Klundert en Fijnaart zijn straks aangewezen op lijn 119 richting Prinsenbeek.

Binnen Breda vervalt lijn 3 richting Ruitersbos. Deze diensten moeten worden opgevangen door streeklijn 145 naar de Klokkenberg/Galder, Meersel Dreef, die in de spits extra gaat rijden. Deze bus gaat over hetzelfde traject als lijn 3 reed.

Een aantal lijnen gaat anders rijden vanwege de afronding van het werk aan de Haven. Zo gaat lijn 6 vanaf 28 december weer via de Karnemelkstraat, Tolbrug en Nieuwe Prinsenkade. Dat betekent dat de halten Keizerstraat en Vlaszak vervallen. Ook de lijnen 11, 12 en streeklijnen 10 en 132 doen met regelmaat de Haven op verschillende plaatsen aan.

Voor lijn 11 geldt dat deze niet meer door de Blauwe Kei gaat. De haltes aan de Lange Bedde, Viveslaan en Croystraat vervallen. Hier stapten minder dan tien passagiers per dag in.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief