Logo bredavandaag.nl

'Turfschip, een behouden vaart!'

  Nieuws

BREDA – Galajurken, vlinderdasjes, handtekeningenjagers. Eindelijk was het dan zo ver. Na een kleine maand van proefdraaien werd de MustSee-bioscoop in Breda officiëel geopend door burgemeester Van der Velden. Die waande zich even 007.


>> Fotoalbum

Wie in de buurt van het Turfschip-complex reed, kon niet ontgaan zijn dat er iets spannends gaande was. Een heel kleurenspectrum aan lasers en lichtstralen sierde de gevel van de nieuwe bios op. Een limousine, een gigantische rij yellow cabs, en daarachter een rode loper met massa’s gillende fans aan weerszijden. Het was er allemaal. De bezoekers van het openingsgala moeten zich even op Broadway hebben gewaand. Zeker toen de menigte om handtekeningen begon te vragen.

Binnen in het complex was het allemaal al even fraai. Het hielp ook wel dat de genodigden hun best hadden gedaan om goed voor de dag te komen. De heren droegen vanzelfsprekend een vlinderdasje en smoking, de dames hadden zich uit kunnen leven op de keuze van hun galajurk. Na een hapje en een drankje was het tijd om te genieten van de bioscoopervaring. Mariëlle Bastiaansen, die de avond aan elkaar praatte, nodigde de mensen uit om de zalen te betreden voor een promotiefilmpje over het Turfschip, voorafgegaan door een aantal filmtrailers.

Zowel wethouder Willems als burgemeester Van der Velden spraken hierin lovende woorden over de nieuwe megabios. Willems, uitgedost met ‘Crocodile Dundee’-hoed, repte daarnaast over de beeldcultuur waarop de stad Breda zich de komende jaren wil gaan richten. Ook vertelde hij de kijkers over het filmfestival dat volgend jaar maart van start zal gaan. MustSee is één van de voorname locaties waar dit festival plaatsheeft. Van der Velden, die als een ware 007 bij de bioscoop aangescheurd kwam, sprak over de verrijking voor de stad. “De Bredanaar hoeft niet meer naar Antwerpen om van een film te kunnen genieten”, was zijn conclusie.

Eenmaal terug in de foyer was de burgemeester ook in levende lijve op het gala gearriveerd. Weliswaar te laat, zij het dat het onderdeel van het spel was. Al toastend sprak hij daar de memorabele woorden: “Turfschip, ik wens je een behouden vaart!”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief