Logo bredavandaag.nl

Nieuwe fietstunnel onder noordelijke rondweg

  Nieuws

BREDA – De gemeente Breda wil onder de noordelijke rondweg ter hoogte van de Biesdonkweg en Edisonstraat een fietstunnel plaatsen. Volgens wethouder Wilbert Willems van Cultuur, Verkeer en milieu ontstaat door de komst van de tunnel een betere verkeersdoorstroming en een veiligere situatie voor fietsers en voetgangers.


Door Serge Mouthaan
De gemeente spreekt van een verbeterde ‘groene golf’ die onstaat door het aanpassen van de verkeerssituatie. “Het kruispunt viel altijd al een beetje uit de toon. We verwachten door verwijdering van de stoplichten minder files, maar ook de druk op andere kruispunten zal verminderen doordat automobilisten langer aan een stuk kunnen doorrijden”, meent een woordvoerder.

De veiligheid is een ander aandachtspunt in het plan, omdat op de kruising regelmatig ongelukken voorkomen: de laatste negen jaar zestig. “De komst van een fietstunnel is een goede oplossing voor dat probleem. “ Maar een ondergrondse tunnel is op een andere manier onveilig. Daar houdt de gemeente rekening mee. “Mensen moeten zich niet bedreigd voelen. Dat kan door goede verlichting aan te brengen. De precieze invulling is nog niet bekend.”

De eerste stap is het onderzoeken van de gevolgen van de aanleg van de tunnel en het verdwijnen van de het kruispunt. Binnen twee jaar moet het project gerealiseerd zijn. “We gaan nu een voorlopig ontwerp maken. Daarbij kijken we naar eventuele zwaardere belasting van omliggende wegen en dan in het bijzonder de Doornboslaan”, aldus de zegsman.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief