'Als eerste nichten live op tv getrouwd'

  Nieuws

BREDA – Cor en Laurens zijn nog maar amper een dag getrouwd of het zijn al ‘bekende nichten’, zoals ze zelf zeggen. Als ware sterren bewogen de mannen zich woensdag over de Grote Markt van Breda. Hoe kijken ze eigenlijk terug op hun grote dag?


>> Fotoalbum huwelijk
>> Meer Glazen Huis | Alle foto's

Hoe hebben jullie de dag van de bruiloft beleefd?
"Dat was in ieder geval geweldig, het is een geweldige dag geweest. Helemaal super."

Wat was het leukste moment?
"Toen we het huis uitgingen zijn we de taart vergeten. De mannen telde tot 10 voordat ze hem naar buiten zouden gooien. Hij is uiteindelijk gesneuveld. Dat hadden ze niet aan ons hoeven vragen. We zouden geschrokken geweest zijn als ze het niet hadden gedaan."

Wat zijn jullie gaan doen toen jullie van de markt weggingen?
"We zijn naar de Flinstering geweest en daar hebben we met een gast of vijftig de receptie gevierd. Daarna zijn we naar het hotel gegaan en een borreltje gedronken waarna we met een leuke groep zijn gaan eten. Daarna hebben we samen in een hotelletje geslapen."

En jullie huwelijksreis?
"Die is niet vandaag zoals je ziet. Die is gepland op 19 januari. Dan zijn we precies 18 jaar bij elkaar. Dat is overigens toevallig. Het was een beetje te kort dag om het allemaal te regelen voor vandaag."

Hoe kregen jullie te horen dat jullie het hoogste bod uitgebracht hadden?
"Om half 10 ‘s morgens werden we gebeld door 3FM of we alles wilde betalen. De weddingplanner zat klaar in het hotel en daar zijn wij ook naar toe gegaan. We zijn op dit moment nog niet thuis geweest sinds gisterenochtend. We hebben snel weer dezelfde kleren aangeschoten als gisteren."

Veel reacties gehad?
"Ja heel veel, zelfs een groetje van een oude vriend van mij heel lang geleden dat vind ik heel leuk. Iedereen is trouwens positief."

Voel jullie, je bekende Nederlanders nu?
"Nee we voelen ons Bekende Nichten. We zijn nu tegenwoordig bekende nichten. We zijn de eerste nichten die live op tv getrouwd zijn. Wij hebben de primeur.

Waren jullie al van plan om buiten de actie om te gaan trouwen?
"Ja, we waren wel van plan om te gaan trouwen. De trouwdatum was eigenlijk in het verleden al gepland. Maar dat is onze ondertrouwdatum geworden. Alles was op het stadhuis al keurig aanwezig, dat was het vereiste."

Hoe vaak hebben jullie moeten bieden?
"Een paar keer. Maar dat komt omdat wij hem op de automaat hadden staan. We hebben zeker wel vijftien keer geboden. Maandag een paar seconden voor tien, ging het bod van de tegenpartij in eenkeer omhoog toen hebben wij er weer wat bovenop gedaan."

Hebben jullie nog contact gehad met de tegenpartij?
"We hebben ze laten bellen door de weddingplanner om te vragen of ze op de receptie wilde komen. Maar ze konden het niet meer aan. Zij heeft haar vrije dagen ingeleverd en is aan het werk gegaan. Wel jammer. Andersom waren wij zeker gekomen."