'Meer de focus op Breda als sportstad'

  Nieuws

2008 zit er (bijna) op. Hoe heeft de Bredanaar zijn jaar beleefd? Wat is hem bijgebleven? Waar heeft hij spijt van? BredaVandaag.nl vroeg het bekende en onbekende Bredanaars. Vandaag, Klaas van Staalduine.


>> Meer afleveringen

In het dagelijks leven:
“Senior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de Stadsregio Rotterdam en voorzitter van de Bredase basketbalvereniging Glaslijn Barons”

Leeftijd: 31 jaar.

Woont in: Breda, Heusdenhout.

Mooiste persoonlijke herinnering aan 2008:
“Een van de mooiste dingen was het kampioenschap van heren 1 in de hoofdklasse. Dat heb ik als speler en voorzitter meegemaakt. Voor de eerste keer hebben we dit op eigen kracht behaald. Alleen de kampioen promoveert. Als je een heel seizoen hebt kunnen laten zien dat je de beste bent, dan is dat mooi. Ook de kampioenswedstrijd in Deurne was mooi, daar was meer publiek van ons dan van de thuisploeg.”

Wat betekende 2008 voor mij?
“Ik ben vader geworden. Dat betekent een hele verandering, dat was spannend en leuk om mee te maken. En ik ben gestopt als speler en heb gekozen voor het voorzitterschap.”

(Bredaas) nieuws dat me het meest geraakt heeft:
“Het is moeilijk om er een moment uit te pikken. Laat ik iets positiefs noemen. De opening van het tweede deel van de Haven. Dat is echt een toevoeging voor de stad. Het is goed dat Breda die keuze heeft gemaakt. Je merkt dat de stad bruist.”

Dit had ik anders aan moeten pakken:
“Als je kijkt naar de vereniging, dan staan we er niet zo slecht op. Natuurlijk zijn er altijd zaken die anders hadden gekund. Maar ik ben wel tevreden. We hebben veel zaken uit ons beleidsplan kunnen aanpakken, we hebben er twee seniorenteams bijgekregen.”

In 2009 ga ik:
“Toch nog meer focus leggen op de jeugd binnen onze vereniging. Ik merk dat we veel moeite hebben om dit goed te bemannen, dat gaat nu net. Ik denk dat we meer uit de jeugd kunnen en moeten halen. We zijn nu met tweehonderd leden de vijfde verenging van het district, dat loopt van Zeeland tot Limburg. Dat lijkt groot, maar eigenlijk vind ik dat meevallen. Er is in Breda veel meer potentieel. Daar is winst te behalen.”

Als ik een dag burgemeester van Breda was, dan zou ik...
“Een dag... Dat is wel kort. Maar ik zou toch proberen meer de focus te krijgen op Breda als sportstad. Als je ziet wat er nu in Tilburg en Breda gebeurt, dan blijft Breda achter. We hebben een paar hockeyverenigingen op niveau, NAC doet het hartstikke goed, da’s mooi, maar er is meer nodig dan dat om sportstad te zijn. Daar zou ik me voor inzetten.”