Logo bredavandaag.nl

Princess showt nieuwe collectie

  Nieuws

BREDA - Niet alleen de welbekende chromen tosti-ijzers, innovatieve cappuccino-automaten en Jan de Bouvrie-gourmetstellen, maar ook door kinderen ontworpen huishoudelijke apparaten passeren dit jaar de revue op de jaarlijkse expositie van Princess.


In de ruime en strak ingerichte showrooms van het hoofdkantoor aan de Overakkerstraat staan dit keer ook ontwerpen van kinderen. Voor de gelegenheid heeft directeur/eigenaar Aad Ouborg zijn eigen kroost een licht laten schijnen over de ontwikkeling van producten.

"Kinderen denken simpel en efficiënt", legt directrice corporate communication Karin van Kempen uit. "Zij denken makkelijker over gebruiksvoorwerpen na dan volwassenen." Een voorbeeld is een citruspers, de Lotte Juicer. De pers, ontworpen door Ouborgs jongste dochter Lotte, is bevestigd op een druppelbak, die na het persen meteen functioneert als schenkkan.

Ook Aad Ouborgs zoon Jaap bedacht een frituurpan met warmhoudlade voor frietjes. Daarnaast bedacht hij een ruimtebesparend tosti-ijzer dat in plaats van twee vier tosti's tegelijk kan maken. Onder naam 'Kids design by Princess' nodigt het bedrijf ook andere kinderen uit tot het bedenken van innovatieve producten.

In één van de aparte showrooms zitten buitenlands ogende heren en dames te vergaderen. "Twee werknemers van Princess uit Beiroet, Libanon", vertelt Van Kempen. "Zij worden hier uitgenodigd om de strategie te bepalen in hun sector."

Kosten noch moeite lijken gespaard bij de expositie van het internationale bedrijf dat dit jaar 15 jaar bestaat. Vriendelijke dames staan klaar de cappuccino-automaten te demonstreren of de afnemer een glas wijn laten proeven van een multifunctionele wijntap.

De expositie is helaas alleen maar bedoeld voor bedrijven en Princess-medewerkers in het buitenland. De meeste producten van de nieuwe collectie zijn vanaf maart in de winkel te koop.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief