Logo bredavandaag.nl

Breda, voor een avond in het rood

  Nieuws

BREDA – Diversiteit, cultuurverschillen en Wouter Bos stonden maandagavond centraal tijdens de debatavond ‘Diversity Rules’. Het was volle bak, in de aula van het Florijn College.


>> Fotoalbum(meer volgen)

Alle culturen zijn vertegenwoordigd. Er wordt een avond gepraat, gezongen, gedanst en gedebatteerd over de cultuurverschillen in Nederland. Wouter Bos, minister van Financiën en partijleider van de PvdA is hoofdgast van de avond.

Het gevarieerde programma van de avond zorgt ervoor dat er een relaxte sfeer in de zaal hangt. Een tiental schattige meisjes openen de avond met zang en dans. De jongste, vandaag vier geworden trekt met haar roze jurkje, uit de maat klappen en dansen de meeste aandacht.

Hava Akdag gaat vol zelfvertrouwen het podium op. “Ik ben niet zenuwachtig, we zijn allemaal mensen. Wouter Bos gaat mij gewoon iets vragen over mijn project”, zo vertelt de vrouw achter een van de Bredase succesnummers,
de Stichting Leerwerkplaats Femina. Vrouwen leren er de Nederlandse taal en komen voorzichtig aan het werk.

Het is eerste serieuze gedeelte van de avond. De vraag is wel of iedereen vanwege politieke reden in het Florijn is. Het enthousiasme van het publiek is groot zodra dansgroep de Scene op het podium klimt en als een groep uit Oosterhout een Turkse dans opvoert.

Ook Patrick Muijs komt niet om een politieke reden. “Ik ben hier omdat ik meegewerkt heb aan de film die gedraaid wordt. Ik ben benieuwd naar de reacties uit het publiek.”

Sandra Kensen, en Mike Duijn komen wel speciaal voor Wouter Bos. “Vorig jaar heb ik meegedaan aan het diversiteitbeleid, ik kom vanavond speciaal voor een weerwoord van Bos”, vertelt Sandra. “Wat PvdA doet in Breda, dat zou in heel Nederland moeten zijn. Als ik hier geen antwoord op krijg dan vraag ik het tijdens het debat.” Mike wil graag zien wat het diversiteitbeleid betekent. “Daarnaast ben ik ook benieuwd naar de reactie van Wouter Bos, zou hij ook de lokale initiatieven waarderen?” Sandra lijkt antwoord gekregen te hebben op haar vraag. Tijdens het vragenrondje laat ze de microfoon aan zich voorbij gaan.

Na een iet wat formele speech van Wouter Bos, is het weer tijd om te gaan. Dit keer niet in de Bredase Yellow Cab, waarin hij gekomen is, maar in zijn eigen auto. “Het is geen Bentley en het is ook geen Smart, het zit er net tussenin”, grapt de beveiliger van Bos als ze vertrekken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief