Logo bredavandaag.nl

Eerst Open Coffee, daarna geïnspireerd aan het werk

  Nieuws

BREDA – Buiten druppelt de regen in een guur gordijn over Breda, binnen pruttelt en borrelt de koffie en klinkt geroezemoes. Nee dit is geen receptie, het is Open Coffee. Vrijdagmorgen, negen uur. Koffie drinken en netwerken, met onbekenden. Netwerken, maar dan offline.


>> Meer foto's

In Insprire Coffee Company (ICC) aan de Veemarktstraat staat een lange tafel, maar de meeste bezoekers aan deze vierde Open Coffee Breda staan. Macchiato in de hand, of een espresso of doppio. Peter Daalmans is voor het eerst. Hij is tecnical consultant bij IT-Concern. “Via LinkedIn ben ik hier terecht gekomen, ik vind het idee super. Onder genot van een bakkie koffie contacten opdoen.”

Geen rituelen
Open Coffee begon twee jaar geleden in Londen. Het idee? Een plaats creëren waar creatievelingen en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Zonder voorwaarden, zonder regels. “Geen speaches, geen rituelen”, vertelt Stijn Zeeman, initiatiefnemer van de Bredase Open Coffee. “Het heet niet voor niets Open. Dat spreekt mensen aan. Het is ook niet van ons, we proberen ook te vermijden dat het in een bepaalde hoek blijft zitten. Iedereen is welkom.”

Dit moest in Breda
Zeeman opperde samen met Rogier van Wagtendonk het idee om in Breda te beginnen. “Ik had er op Twitter van gehoord dat het in Amsterdam was, dat was ongeveer een jaar geleden. Toen zijn Rogier en ik daar eens gaan kijken. We vonden allebei dat er ook zoiets moest zijn in Breda.” De komst van ICC gaf de doorslag. “Want het moest wel een plek zijn waar je goed koffie kunt drinken.”

Beide heren begonnen online met een LinkedIn groep Open Coffee Breda. “Toen begon het vanzelf te leven. De eerste keer waren er daardoor al zo’n 25 mensen. Dat is ook het gemiddelde tot nu toe. Dat we op LinkedIn zijn begonnen, dat heeft ook te maken dat dit makkelijk was en dat het natuurlijk wel een beetje de doelgroep is.” De Coffee-groep op het web heeft inmiddels meer dan 100 leden.

Het ijs breken
Koos Manschot staat samen met Robin Schellius te praten. “De eerste keer is het altijd even aftasten”, zegt Koos. “Direct levert het niks op, maar je doet wel contacten op aan wie je later denkt als je wat nodig hebt.” Schellius is het daar mee eens. “Het eerste ijs moet gebroken zijn.”

Het kan allemaal. Zeeman, zelf trainer en internetondernemer, vat het nog maar eens samen. “De bijeenkomsten geven je een frisse blik, je spreekt andere mensen dan normaal. En daarna ga je geïnspireerd weer aan het werk.”

Open Coffee Breda, iedere vrijdag negen uur in de Inspire Coffee Company, Veemarktstraat Breda.

Open Coffee Breda op het web:
www.tinyurl.com/opencoffeebreda
www.opencoffee.nl
www.bredameeting.nl
www.inspirecoffee.comFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief