Logo bredavandaag.nl

De brakken van Kielegat vieren ook carnaval

  Nieuws

KIELEGAT - Voor eventjes was de Grote Markt omgebouwd tot een ware kermis. Een draaimolen, springkussens, suikerspinnenkraam en een levende poppenkast zorgden ervoor dat de brakken van Kielegat zich niet verveelden.


>> Foto's Brakkenmiddag
>> Alle optochtfoto's (1000 +)

Tussen de bierdrinkende jeugd was vandaag ook plaats voor de allerkleinste van Kielegat. De middag werd dan ook druk bezocht. Mega Mindy speelt met Superman. Een poes die rondsnuffelt tussen de attracties.

De grootste attractie was de pannenkoek die de kinderen zelf konden versieren. En dat geberude uitbundig. Smarties, hagelslag en stroop. Alles wat de kinderen konden vinden ging op de pannenkoek, liefst alles tegelijk.

Het lekkers kon opgegeten worden terwijl ze naar het levende poppentheater van Kiske en Mieske keken. Niet alleen de brakken, maar ook de ouders genoten van het theater. “We gaan vandaag heel veel klappen”, kondigt de pop van Kiske en Mieske aan. Daar bleef het niet bij. Even later gaan de kinderen en ouders in polonaise over de markt.

Nadat alle buikjes gevuld waren met pannenkoeken en andere lekkernijen was er ook nog tijd voor een Vossenjacht. Aan de jacht deden vooral de wat oudere brakken mee. Het thema van de vossenjacht waren de carnavalswagens. “Nog een en dan heb ik mijn kaart vol, heb jij toevallig deze carnavalskop al gezien?”, vraagt een van de brakken aan zijn brakkencollega.

In de loop van de middag stroomde het oudere publiek ook weer toe om het van de brakken over te nemen voor het laatste avondje Kielegats carnaval.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief