Princentuin maakt a difference day

  Nieuws

BREDA – De leerlingen van de Bredase school Princentuin steken aankomende vrijdag de handen uit de mouwen tijdens ‘Make a difference day’ (MADD). Tijdens de MADD-dagen, die op 20 en 21 maart worden gehouden, doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland een of twee dagen vrijwilligerswerk.


De leerlingen van Princentuin zullen vrijdag op een aantal plaatsen in Breda vrijwilligerswerk doen. De projecten vinden plaats in het groen bij Basisschool De Werft en Basisschool De Burchtgaarde, Breda Hippique, Stichting Amarant, Stichting De Zuidwester en de Boomfeestweek van Staatsbosbeheer en Gemeente Breda.

Voor Breda Hippique wordt het terrein aan de Dr. Batenburglaan opgeknapt. Hier zijn enkele vierdejaars MBO-studenten al een aantal weken bezig zijn. Tijdens de Maatschappelijke Stagedagen helpen leerlingen van Tessenderlandt mee.

Bij Stichting Amarant aan de Jacob Catssingel en aan de Zandoogjes moet de tuin meer aansluiten op gebruikswensen en voldoen aan de specifieke eisen van de gebruikers. Bij dit project is de hulp van een groepje Vitalisstudenten ingeroepen, die vanuit hun vakgebied hiernaar kijken en de VMBO-leerlingen van het Prinsentuin College advies geven.

Voor stichting De Zuidwester gaan leerlingen het terras opknappen van de woningen voor pleeggezinnen. Daarbij worden plantenbakken getimmerd zodat de bewoners deze zomer kunnen genieten van een mooi terras.

Ook het project Boomfeestweek worden de gemeente en Staatsbosbeheer geholpen door studenten. ’s Ochtends zullen zij in het Markdal tijdens een educatieve route als grote broer of zus dienen voor groep 7 leerlingen van diverse basisscholen. Zij zullen zo’n 240 basisschoolleerlingen helpen met het maken van de opdrachten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief