Logo bredavandaag.nl

Rechter beslist tot ontruiming pand Ignatiusstraat

  Nieuws

BREDA - De voorzieningenrechter van de rechtbank Breda heeft beslist dat het gekraakte pand aan de Ignatiusstraat in Breda binnen twee dagen moet worden ontruimd. Het pand mag opnieuw ontruimd worden als het binnen een jaar weer wordt gekraakt.


Woningbouwvereniging Laurentius, eigenaar van het winkel- en woningcomplex aan de Ignatiusstraat, heeft volgens de rechter voldoende aangetoond een spoedeisend belang te hebben bij ontruiming van het pand. Dit met het oog op de bouw- en brandveiligheid en de nog aanwezige winkeliers. Uit verschillende onderzoeken blijkt volgens de rechtbank dat het pand uit de jaren '50 niet meer voldoet aan de (veiligheids)eisen van deze tijd. De gemeente Breda heeft aangegeven dat sprake is van een acute brandgevaarlijke situatie.

De ontruiming van het pand zal niet tot ongerechtvaardigde leegstand leiden, nu Laurentius heeft aangegeven het zo snel mogelijk te zullen slopen en nieuwe woningen te bouwen, zo stelt de voorzieningenrechter in het vonnis.

Het appartementengedeelte van het complex aan de Ignatiusstraat 217 tot en met 231, was op 6 maart voor de tweede keer gekraakt. Eerder was het in januari al eens gekraakt en door de Mobiele Eenheid weer ontruimd. Volgens de krakers stond het pand onnodig leeg.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief