Logo bredavandaag.nl

Nieuwe lijsttrekker VVD: 'Ik ben een campaigner'

  Nieuws

BREDA - De VVD in Breda heeft sinds maandag een nieuwe lijsttrekker: De 28-jarige Klaas Dijkhoff. Hij wil er voor zorgen dat de VVD volgend jaar weer in het college plaatsneemt. Dijkhoff: "We moeten het hebben van campagnes, en ík ben een campaigner."


Er waren maandag dan niet veel kandidaat-lijsttrekkers te kiezen bij de ledenvergadering. Fractievoorzitter Hanneke van Maanen stelde zich niet meer beschikbaar voor de functie.

Dijkhoff, die reeds vier jaar in Breda woont, werd gisteren tijdens de ledenvergadering in café de Heeren van Oranje verkozen tot lijsttrekker. Hij vindt dat de Bredase VVD-fractie wel aan wat verjonging en vernieuwing toe is. "De VVD zit niet in het college, dus dat moet als eerste veranderen", ambieert hij. "En", gaat hij verder, "Breda is een prachtige stad om in te wonen, maar het kan nog mooier."

Dijkhoff vindt niet dat hij te jong of te onervaren is om de functie te vervullen. "Ik heb de afgelopen twee jaar in het bestuur van de VVD Breda gezeten, eerst als secretaris en toen als vice-voorzitter. Vandaaruit heb ik de Bredase politiek nauw gevolgd." Dijkhoff zette zich bovendien in in de VVD via opleidingstrajecten, als lid van de Partijcommissie Defensie, als campagne-ambassadeur en als Brabantse vertegenwoordiger in de Partijraad.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief