Logo bredavandaag.nl

Verwondingen sloper lijken mee te vallen

  Nieuws

BREDA – Bedrijfsleider Peter Tromp van Euro Demolition haalt inmiddels iets opgeluchter adem. De medewerker van zijn bedrijf die woensdag gewond raakte bij de sloop van de suikerfabriek, maakt het beter, bevestigt hij.


Tromp heeft inmiddels meerdere malen contact gehad met zijn medewerker. “Het lijkt erop dat zijn verwondingen beperkt blijven tot een gebroken arm”, stelt Tromp opgelucht. “In eerste instantie pakten de donkere wolken zich samen.” Die zijn nu wel weggetrokken. Wel heeft de medewerker nog geen gevoel in zijn armen.

De 29-jarige man uit Leeuwarden was aan het werk op een kraan van het bedrijf uit Beverwijk, toen hij een stekker van een kabel aan de machine lostrok. Die schoot daardoor in een veiligheidsstand, en beklemde de machinist. “Normaal gesproken is dat ook geen stekker, maar eerder was de kabelboom doorgesneden. Dat was met een stekker gerepareerd”, vertelt Tromp. “Dat had niet zo gemoeten.”

De bedrijfsleider geeft aan meerdere malen per dag contact te hebben over de situatie van zijn medewerker. “Zelf, of via de arbeidsinspectie, die ook bij hem aan het bed komt, en via Stolwerk. Het laatste bericht is, dat ze gaan kijken of hij vervoerd kan worden naar Leeuwarden voor verdere verzorging.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief