Logo bredavandaag.nl

Bredanaars in Champions League en Supercup

  Nieuws

BREDA – Naast de spelers van NAC die op de Europese velden hun kunsten vertonen, bemannen andere werknemers uit Breda de bar tijdens de finale van de Europese Supercup en de loting van de Champions League.


Uitzendbureau voor horecapersoneel A La Carte stuurt zes man naar de twee evenementen, waar oud-voetballers en ‘celebraties’ door hun bediend worden. “We hebben de meest ervaren mensen gestuurd. We hopen dat we dit vaker kunnen doen”, zegt mede-eigenaar Jasper Hylkema.

Het is niet de eerste keer dat A La Carte personeel levert voor voetbal evenementen. Volgens Hylkema begon het in 2004 tijdens het Europees Kampioenschap in Portugal. “Daar was voor de eerste keer de Oranje Camping voor supporters uit Nederland. De stichting Oranje Camping huurde ons toen al in. Daarna hebben we personeel geleverd voor het WK Duitsland in 2006 en in Zwitserland tijdens het EK 2008”, aldus Hielkema.

Het WK Zuid-Afrika is de volgende stop voor het uitzendbureau. Hylkema: “We hebben al een opdracht binnen voor het WK. Daar leveren we ook weer barkeepers en reisleiders. Naast de campings wordt een tour gemaakt langs alle speelsteden. We gaan Nederlandse studenten benaderen die in die periode daar rondreizen of voor hun studie daar zitten. Ja, Zuid-Afrika is weer een heel andere uitdaging.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief