Logo bredavandaag.nl

CSM-silo onthult diepste geheim (met video)

  Nieuws

BREDA - Wie zich altijd heeft afgevraagd hoe de silo’s er van binnen uit zien, wordt nu op zijn wenken bediend. Er moest eerst wel een sloopkogel aan te pas komen om een deel van de toren naar beneden te halen. Die heeft het hoogste gedeelte van de toren af geslagen, nu kan de sloper het knipwerk verder.


>> Fotoalbum sloop CSM

De helft van de silo is al weggeknipt, uit de muren steekt het metalen vlechtwerk dat de torens zo lastig maakt om te slopen. “Het is een taaie jongen”, zegt een sloper van Stolwerk over het torentje naast de silo waar voorheen de gele letters op prijkten. “Eerst was hij te hoog om met een kraan af te knippen, we moesten hem eerst een kopje kleiner slaan. Binnenin zit nog allemaal metaal. We hebben er even over gedaan het hoogst deel van de toren weg te slaan, maar nu kan het knipwerk weer door.”

Binnen vier tot zes weken moeten de silo’s helemaal tegen de vlakte liggen. “We hebben geen deadline”, zegt Sjef Snelders van sloper Stolwerk, “maar ik verwacht dat in maart volgend jaar het hele terrein vlak is.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief