Logo bredavandaag.nl

'De nadruk ligt dit jaar meer op het moderne werk'

  Nieuws

Breda Barst van de podia, met achter ieder podium een andere coördinator. BredaVandaag.nl vraagt deze muziekdeskundigen het hemd van het lijf. Vandaag coördinator Jurgen Blommaert over de twee hoofdpodia.


>> Meer over Breda Barst

Welke act vormt het hoogtepunt van jouw podia?
“Op papier lijkt me dat Blood Red Shoes. Maar ik weet dat er sowieso veel mensen zullen komen voor de optredens van Delain en Blue October. Ik verwacht dat voor die laatste act zelfs nog mensen uit het buitenland kunnen komen. Dit is namelijk het enige optreden dat ze in Nederland geven.”

Waarom moet de bezoeker bij jouw podia komen kijken?
“Ziggi treedt op. Dat is al een goede reden. Maar eigenlijk wil ik dat mensen gaan lopen. Het totaalgebeuren gaan bekijken. We hebben dit jaar namelijk een meer alternatief programma en verwachten dan ook meer Lowlands-publiek. Waar we vorig jaar nog bands uit de jaren zeventig en tachtig hadden ligt nu meer de nadruk op het moderne werk.”

Wat ga je als coördinator zelf zeker bekijken op Breda Barst?
“Ik wil eigenlijk van alles iets mee pikken. Maar om precies te zijn ben ik wel benieuwd naar Blue October, Delain en Drive Like Maria.”

Van welke acts heb je echt hoge verwachtingen?
“Van Blood Red Shoes. Ik verwacht dat die wel gaan knallen. Daarnaast weer Blue October. Die zijn in de V.S. al aardig op weg maar willen zich in Europa verder gaan profileren.”

Waarom wordt Breda Barst 2009 bijzonder?
“Het concept achter Breda Barst is uniek en eigenlijk al jaren hetzelfde. Dit jaar zijn we voor de programmering bewust gaan zoeken in de zijlijn van de grotere acts. We hebben komend weekend dan ook maar één tribute band, dat was een bewuste beslissing. We willen een beetje gaan experimenteren met die veranderingen.”

Wat is dit jaar de trend in je twee tenten? Is er in je programma een rode draad terug te vinden?
“De rode draad is voor ons de diversiteit die we dit jaar in het programma hebben aangebracht. We proberen een goede mix van stijlen te bieden, afwisseling."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief