Logo bredavandaag.nl

Breda levert massaal plastic in

  Nieuws

BREDA – De gemeente zegt dat uit proeven blijkt dat de bereidheid om plasticverpakkingen gescheiden in te leveren onder Bredanaars groot is. De hoeveelheid plastic afval die is aangeboden ligt boven het landelijke gemiddelde.


Daardoor zijn volgens de gemeente de inzamelproeven voor plastic die afgelopen voorjaar startte geslaagd en gaat Breda het kunststof verpakkingsafval vanaf 1 januari 2010 op meer plekken inzamelen. Vanaf die datum kan iedereen in Breda dat afval kwijt in bovengrondse containers bij winkelcentra en op een aantal andere plekken in de stad.

Wethouder Willems: “Landelijk is afgesproken dat alle gemeenten vanaf 1 januari volgend jaar huishoudelijk plastic verpakkingsafval inzamelen. Dat betekent dat we iedereen oproepen om naast groente-, fruit- en tuinafval, glas en oud papier ook plastic verpakkingsafval apart in te leveren. Dat is goed voor het milieu, omdat die afvalstoffen weer grondstoffen vormen voor nieuwe producten.”

De Afvalservice heeft in april van dit jaar inzamelcontainers voor plastic verpakkingsafval geplaatst op de twee milieustations in Breda en 7 winkelcentra. Bovendien zijn in mei van dit jaar vier proeven gestart met de inzameling van plastic verpakkingsafval.

Het blijkt dat de combinatie van de inzameling van papier en plastic technische problemen op levert. Daarnaast zijn er per inzamelmiddel grote verschillen als het gaat om de snelheid waarmee ingezameld wordt en de kosten ervan. Volgens de gemeente blijkt de inzameling met containers bij winkelcentra goed te verlopen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief