Logo bredavandaag.nl

Akkoord over komst mega-super bij NAC

  Nieuws

BREDA – De gemeente Breda investeert de komende vijf jaar 11,5 miljoen euro in het NAC-stadion en het gebied daaromheen. Dat zijn projectontwikkelaars Heja en Hofwegen, NAC-Breda en de gemeente dinsdag overeengekomen. Het akkoord maakt de weg vrij voor de komst van een extra grote supermarkt naast het NAC-stadion.


>> Breda maakt uitbreiding stadion mogelijk

Als ook de gemeenteraad in februari instemt met het voorgenomen plan, dan komen er in het gebied direct naast het stadion 23-duizend vierkante meter aan kantoren, een megasupermarkt van Ahold en 17-duizend vierkante meter winkels. Ongeveer de helft van de winkels bestaat uit winkeliers die verhuizen vanuit het winkelcentrum De Lunet, de andere helft wordt opgevuld door winkels die verhuizen vanuit de stad. De nieuwe kantoren en de supermarkt komen deels op de plaats waar nu het trainingsveld en het kunstgrasveld liggen.

Wethouder Heerkens verzekerde dat de supermarkten in de omgeving en de ontwikkeling van het Dr. Struyckenplein geen concurrentie zullen ondervinden van de komst van de megasupermarkt. “Ik heb van Ahold de garantie gevraagd en gekregen dat ze de concurrentie tot nul zullen beperken”, aldus de wethouder.

Omdat volgens CDA-wethouder Oomen voetbalclub NAC een belangrijk onderdeel voor de stad Breda vormt, stemde de gemeente toe in het plan van het consortium (NAC, Heja en Hofwegen) flink te investeren in en rondom het stadion. Ook wethouder Heerkens toonde zich positief over het plan. “NAC Breda is van Breda, zodoende zijn wij bereid er in te investeren, mits er zekerheden wat betreft huurbetalingen worden toegekend vanuit NAC Breda”, zei wethouder Oomen in een persconferentie.
Door de positieve financiële prestaties van het huidige bestuur van NAC ziet Oomen geen kanttekeningen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief