Logo bredavandaag.nl

AM Coatings wint Startersprijs

  Nieuws

ETTEN-LEUR – Tijdens de druk bezochte Startersdag van de Kamer van Koophandel heeft het Bredase bedrijf AM Coatings de Startersprijs gewonnen.


De jury prees initiatiefnemer Hossein Mahmoud om het vernieuwende product dat hij in de markt wil gaan zetten. Mahmoud heeft een coating ontwikkeld die bacteriële besmetting tegen kan gaan, zonder dat het beschermlaagje schadelijk is voor de mensen die er mee in contact komen.
Volgens Mahmoud bestaat een dergelijk product nog niet. De coating moet bijvoorbeeld toegepast kunnen worden in operatiekamers en op toetsenborden. “Dat zijn nog grotere bronnen van infectie dan een wc-bril”, aldus Mahmoud, die met enkele grote chemiebedrijven in onderhandeling is over het op de markt brengen van zijn product.

De andere genomineerden waren BredaVandaag.nl en Thysia Information Management.

De jury van de KvK-startersprijs bestond uit vertegenwoordigers van Van Oers Accountants en Belastingadviseurs, Kamer van Koophandel, ABN AMRO en Haver Reïntegratie.

De prijs, €1000 euro, werd uitgereikt tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel in De Nobelaer in Etten-Leur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief