Logo bredavandaag.nl

Nieuw riool Weerijssingel verzakt

  Nieuws

BREDA – Het net nieuw aangelegde riool aan de Weerijssingel is verzakt. De werkzaamheden lopen hierdoor twee maanden vertraging op. De bewoners zijn de dupe van de verzakking.


Zoals bewoonster Dimf: “Ik heb dan wel een oprijlaan bij mijn huis, maar die kan ik nu niet gebruiken omdat ik niet eens met de auto bij mij huis kan komen. Eerst moet ik in de omringende straten een parkeerplek zoeken waarna ik met mijn boodschappentas over de ijzeren platen naar huis moet lopen”, verklaart ze.

Voor het aanleggen van het nieuwe riool heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de draagkracht van de slappe bodem in de Weerijssingel. Naar aanleiding daarvan werden extra maatregelen genomen met het leggen van het riool. Ondanks dat is de boel toch gaan verzakken.

Ook juwelier Pertijs senior heeft last van de werkzaamheden: “Ja, dat het is verzakt is klote, nu is het pas in juli klaar”, zegt hij. “Nu komen mijn klanten nog twee maanden langer binnen met zanderige voeten.”

De bedoeling is dat het deel van het riool waarop nog geen bestrating is aangelegd, weer wordt verwijderd en opnieuw aangelegd. Het deel van het riool waarop al wel bestrating ligt, wordt door de gemeente extra gecontroleerd.

Kersverse moeder van een tweeling Renate vindt het allemaal niet zo probleem. “Voor mij persoonlijk valt het heel erg mee”, zegt ze. “Soms is het wel vervelend dat je de graafmachines hoort en voelt en het kost wat moeite om met de kinderwagen over de ijzeren loopplaten te komen. Maar echt overlast? Nee, dat niet.”

Het project, dat vorig jaar juni begon, liep al eerder een maand vertraging op door de slechte winter. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden eind juli klaar zijn.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief