Logo bredavandaag.nl

Twee hennepkwekerijen in Haagse Beemden

  Nieuws

BREDA - Bij een hennepactie in de Haagse Beemden heeft de politie woensdag op twee adressen hennepkwekerijen opgerold. Het gaat om woningen aan de Gouddonk en de Elzenbroek In totaal werden 453 planten aangetroffen.


De planten en de benodigde kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie was de plantages op het spoor gekomen na meldingen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

In een flatwoning aan de Gouddonk trof de politie in de woonkamer 210 vrijwel oogstrijpe planten aan. De agenten spraken van een gevaarlijke situatie ter plaatse. De stroom was op een 'knullige' manier afgetapt. De stroomdraden waren met tape aan elkaar gemaakt en lagen vrijwel tegen een gasleiding aan. De bewoner was niet thuis. Hij zal nog nader worden verhoord.

Ook in een woning aan de Elzenbroek werd een plantage aangetroffen. In twee slaapkamers stonden bij elkaar 242 hennepplanten, in verschillende groeistadia. Ook hier werd niemand aangetroffen. Opvallend detail was dat in deze woning een geavanceerde inbraakbeveiliging was aangebracht. De politie stelt ook in deze zaak nog een onderzoek in naar de bewoner en vermoedelijke exploitant.

Deze hennepruimdag is het gevolg van nieuwe afspraken, voortvloeiend uit het convenant Districtelijke aanpak hennepkwekerijen. De eigenaars van de kwekerijen draaien op voor de ruiming ervan. Per kwekerij al gauw enkele duizenden euro's.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief