Burgemeester geniet van Glazen Huis

  Nieuws

BREDA – Een tevreden man, was burgemeester Peter van der Velden, over het verloop van de 3FM-actie Serious Request in ‘zijn’ stad. “Breda heeft zich op een fantastische manier gepresenteerd.”


Meer Glazen Huis Door Diede Schots en Wijnand Nijs

Voor het feest woensdagavond echt losbarstte, blikte de Bredase burgervader met een lach op zijn gezicht terug op het evenement. “Breda was vanaf vrijdag wel het centrale punt in Nederland. Het was 24 uur per dag te zien en te beluisteren. Vrijdag was Breda in het journaal, vandaag ook weer. Mensen hebben nu het beeld van een gezellige stad en dat het er goed vertoeven is. Ik denk dat Breda een heel goed visitekaartje heeft afgegeven. Breda heeft zich op een fantastische manier gepresenteerd.”

In de euforie over deze stadspromotie, Breda ging voor acht andere steden aan de haal met het Glazen Huis, haastte hij ook te zeggen waar het de voorbije dagen om te doen was. “35 miljoen vluchtelingen. Breda is een millenniumgemeente. Dat brengen we hiermee in de praktijk.”

De burgemeester genoot van wat er in de stad afspeelde. “Een stad waar het leven bruist. Het is als burgemeester heerlijk om mee te maken. Ik heb ontzettend veel telefonische reacties gehad van mensen uit het land die zeggen hoe geweldig ze het vinden wat wij doen.”  Volgend jaar weer dus weer? “Wij zijn er klaar voor en we hebben laten zien dat we een goed gastheer kunnen zijn dan heb ik het over de burgers de ondernemers en de lokale overheid. Het is een goede opmaat naar de kerstdagen.”

En dan de acties zelf. “Ik ben erg onder de indruk als ik moeders zie die echt de touwtjes aan elkaar moeten knopen, maar toch 600 euro opbrengen. Ik vind het ook geweldig dat basisscholen in de weer zijn geweest om geld in te zamelen. Belangrijkste om te zien, vind ik dat dit mensen bindt.”

Volgens Van der Velden is de actie en de plaatsing van het Glazen Huis goed verlopen. “Ik heb een aantal individuele ondernemers gesproken en die waren uitermate tevreden. Er zullen ongetwijfeld leermomenten inzitten.”

Ook qua openbare orde leverde de komst van alle bezoekers niet meer problemen op dan bij andere stapavonden, zo stelde hij woensdag aan het begin van de avond. Slechts een keer leek de muziek van 3FM de omgeving te overstemmen, zo geeft Van der Velden aan. Toen de Gebroeders Ko losgingen op de Grote Markt, terwijl in de kerk een 150-koppig koor aan het zingen was. “Maar toen hebben wij dat onmiddellijk laten weten, en heeft de organisatie het geluid teruggebracht.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief